«Vit at Herren har utvalgt for seg den gudfryktige. Herren hører når jeg roper til ham.» Sal 4,4.

 Har du opplevet eller erfart at Herren har hørt deg når du har ropt til ham i en fortvilt situasjon?

Husker jeg opplevet å bli bønnhørt første gang jeg dro nordover en januardag. Kjørte en VW Boble 1200 i godt vinterver med snødekke og frost på bakken. Da jeg om kvelden kom til Steinkjer, tok jeg inn på et hotel for natta. Jeg var så trett og utslitt at jeg så med gru på morgendagen. Da søkte jeg Jesus i bønn, enda jeg ikke hadde bekjent meg som personlig kristen. Jeg bad om at skulle jeg dra videre i morgen, så måtte Jesus gi meg ny kraft til kjøreturen nordover. Min bønn var :

« Jesus! Hvis jeg i morgen kjenner meg glad og opplagt til en ny biltur nordover, så vet jeg at jeg skal kjøre videre! Amen!»

Morgen kom og jeg våknet kl 05.00 opplagt og i topphumør. Da visste jeg at bønnen min var hørt av Herren og ønske mitt var innvilget.

Hørte forleden om en broder i Herren som hadde gitt sitt liv til Jesus og gikk bare der Ånden ledet ham. Fast inntekt hadde han ikke, han stolte på Herrens forsørgelse.

En dag snakket han med Den Hellige Ånd, at når han skulle ut å reise så hadde han ikke bil. Ånden sa til ham at han kunne ta bussen for det var god bussforbindelse i området. Men mannen mente han hadde så mye med seg, at det ville bli vanskelig med buss.

«Det skal jeg ta meg av,» sa Ånden.

Like etter fikk han en telefon fra en kamerat som bodde et stykke ifra ham , om de kunne treffes for han var nå på tur til byen. Jo, de avtalte sted og tid.

Når de så møttes, sier kameraten, at han hadde et problem. Han hadde nemlig en bil han måtte bli kvitt, så da fikk han bilen av kameraten. Videre betalte en annen kamerat av ham registreringsavgiften og en tredje bensinen.

«Han skal påkalle meg, og jeg vil svare ham. Jeg er med ham i nøden, jeg vil fri ham ut og ære ham.» Sal 91,15