«For dersom noen er en Ordets hører og ikke dets gjører, da ligner han en mann som ser på sitt naturlige ansikt i et speil- han så på seg selv og gikk bort, og glemte straks hvordan han så ut. » Jak 1,23-24

I våre dager tenker jeg på alle «selfiene» som vi tar av oss på mobilen. Det er bare en forskjell fra dagens ord. Ser man seg i selv i speilet, så ser man seg selv som en er, dog speilvendt av originalen. Mobilselfiene kan man fikse på og gjøre oss bedre enn vi ser ut. Er man tykk eller tynn så fikser man det med noen fingertrykk og vips så er man ung og pen.

Virkeligheten er ikke slik «selfien» viser, men mer et «kunstverk» åssen en kunne tenkt seg å se ut. Jakob formaner de troende til å være Ordets hører og gjøre slik Ordet sier. Erfaringen hans synes å ha vært en «selfi», dvs en Ordets hører og ikke dets gjører. Det er mange ganger enkelt å forkynne Guds ord til menneskene, men når de forkynnerne kommer for seg selv, gjør de ingen ting av det de selv har forkynt til andre fra Guds ord. Resultatet blir da som «dryppet» sier, de ser på seg selv og gikk bort fra speilet, og da glemte de straks hvordan de så ut. 

Derfor er viktig å leve kristenlivet ut i praksis, det livet som vi har lært utfra Guds ord. Mange ganger er det lite populært å si imot flertallet av folket, men når Guds ord er klinkende klart på det området, da kan en ikke annet enn å stå på Ordet, koste hva det koste vil. Jesus vil vi følge i ord og gjerning med Åndens veiledning.

«Han sa til alle: Om noen vil komme etter meg, da må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.» Luk 9,23