«Og du, Daniel: Gjem disse ordene og forsegl boken inntil endens tid. Mange skal granske den, og kunnskapen skal bli stor.» Dan 12,4. 

Daniels bok skulle forsegles inntil endens tid og mange er det i dag som forstår hva boken sier om vår tid. Kunnskapen er i allefall generelt økt blant menneskene på jorden, både til det gode og det onde. I våre dager er en ny oppfinnelse kommet på markedet, som man frykter at denne teknologien vil være ensbetydende med en "tredje revolusjon innen krigføring" . Utviklingen av krutt var den første revolusjonen, atomvåpen den andre.                          

Det nye er noe som de kaller «Kunstig intelligens».

- Kampen for å lede innen kunstig intelligens, er etter min mening den mest sannsynlige årsaken til en tredje verdenskrig, skrev en amerikansk entreprenør, oppfinner og investor. I Vladimir Putins tale til studenter i byen Jaroslavl nylig, sa han at - kunstig intelligens er framtiden, ikke bare for Russland, men for menneskeheten. Det har kolossale muligheter, men også farer som er vanskelige å forutsi. Den som blir ledende på dette området, vil styre verden.

Kina sier at de blir ledende på kunstig intelligens innen 2030.

«Kunstig intelligens» kan utvikles til selvstyrende våpen. Det er et enormt problem. Det som stopper krig i dag er at våre soldater blir drept. Slik blir det ikke lenger når maskiner kriger mot hverandre. Det andre er infrastruktur. Moderne samfunn er helt avhengige av at infrastrukturen i landet fungerer. Lammes for eksempel kraft- og oljeproduksjonen i Norge, så har man et problem. Og kunstig intelligente systemer er vesentlig bedre til å angripe avansert infrastruktur enn mennesker er, skal en tro på de

som er opptatt med «kunstig intelligens». Kunstig intelligens er en teknologi som kan bli helt fantastisk - og helt forferdelig. En selvkjørende bil er for eksempel noe veldig fint i dag, men plasserer du en kanon på taket har du plutselig fått noe som er veldig farlig å møte i trafikken.  

Dette er verdens problemer, sier gjerne vi troende kristne, for vi venter at Jesus snart skal komme for å hente oss hjem til seg i himmelen, så jeg tror vi må minne oss på

Matteus kap. 24,32-35 :

«Lær en lignelse av fikentreet: Når greinene har fått sevje og bladene springer ut, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal dere også, når dere ser alt dette, vite at han er nær og står for døren. Sannelig sier jeg dere: Denne slekt skal slett ikke forgå før alt dette skjer. Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå.»

Kan dere ha en stille og god førjulshelg «sammen med Jesus» ?