«Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.» Joh 16,33

Broder Andreas, som er grunnleggeren av Åpne Dører, har et stort hjerte for forfulgte kristne, skrev for en tid siden følgende vedr. det å følge med i tiden for oss kristne:

  1. Les avisen stående. Det betyr: Ikke sett deg godt til rette for å grave deg ned i det som skjer. Ikke kos deg med det, og bruk det som tidsfyll. Hold deg oppdatert for å være skjerpet.
  1. Vit hvem du er i Kristus når du leser. Du er et Guds barn, og tilhører Hans rike. Ikke mørkets rike som ofte er beskrevet i de mange nyhetene som strømmer inn over oss. Vi er kalt til

    å formilde Jesu liv og lys til de som lever i mørket. Ikke frykte og flykte.

  1. Vit hvem Gud er i alt som skjer. Han er historiens Herre! Lyset har overvunnet mørket, og døden er oppslukt til seier!
  1. Elsk muslimer! Bare kjærligheten kan overvinne hatet! Bare kjærligheten kan overvinne islam! Hans kjærlighet er utøst i vårt hjerte, i samfunnet med Gud, din Far, blir den forløst.

Tror disse tankene kan være på sin plass å praktisere i disse dagene. En sørlending har et uttrykk som dekker de fleste meninger om mangt og meget :

«Jeg er ikke nysgjerrig av meg, men jeg liker å følge med.»

«Se, dere foraktere! Undre dere og bli til intet! For en gjerning gjør jeg i deres dager, en gjerning som dere ikke vil tro om noen forteller dere det.» Agj 13,41