«Mens han ennå talte, kom en fra synagogeforstanderens hus og sa: Din datter er død. Umak ikke Mesteren mer!» Luk 8,49

Det kom en mann som hette Jairus, som var forstander for synagogen. Han falt ned for Jesu føtter og ba ham om å komme hjem til sitt hus. For han hadde en eneste datter, som var omkring tolv år gammel, og hun lå for døden. Men da han gikk av sted, trengte folkemengden seg inn på ham. Mens han ennå talte, kom en fra synagogeforstanderens hus og sa: «Din datter er død. Umak ikke Mesteren mer!» Men Jesus hørte det og sa til ham at han ikke skulle frykte, men bare tro, så skulle datteren bli frelst. Jesus gikk inn i huset, men lot bare Peter, Johannes og Jakob bli med han inn og ba, samt barnets far og mor. Jesus tok jenta ved hånden og ropte: «Barn, stå opp!» Og hennes ånd vendte tilbake. Hun reiste seg straks opp, og Jesus bød dem å gi henne noe å spise.

Jesus er unik, han skaper liv der intet liv er. Tenk å bare si «Barn, stå opp!» og så skjer det, at hun står levende opp igjen, hun som var død.

Men da Jesus er i går og i dag, ja til evig tid, den samme, så vekker han opp døde folk i dag også.  Den 17 år gamle Zack Clements hadde ingen helseproblemer. Men en dag ble han alvorlig syk og falt sammen på trening. Han ble kjørt rett til akutten. Zaack sitt hjerte hadde stoppet. I 20 minutter prøvde de å gjenopplive ham. Da de åpnet døren til ambulansen, var han blå i ansiktet, og de satt over ham for å gjøre hjertekompresjoner.
- Men de fikk ikke liv i ham. Han var klinisk død i 20 minutter, før det skjedde et mirakel som ikke kan forklares hverken medisinsk eller vitenskapelig; hjertet begynte plutselig å slå igjen. Zacks puls kom opp til et normalt nivå, og han var i live igjen. Tre dager senere våknet han på Barnens Medical Center i Forth Worth, Texas.
Men historien stopper ikke der. Foreldrene fikk seg enda et sjokk da sønnen fortalte hva han hadde opplevd i løpet av de 20 minuttene han var død;
«Jeg møtte en mann med langt hår og skjegg. Jeg forstod umiddelbart at det var Jesus. Han la sin hånd på skulderen min, og sa at alt kom til å bli bra igjen». (Kilde CBS)

«Helbred syke, vekk opp døde, rens spedalske, driv ut onde ånder! For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det.» Matt 10,8