«Å, Herre Herre! Se, du er den som har skapt himmelen og jorden ved din store kraft og ved din utrakte arm. Ingen ting er for vanskelig for deg.» Jer 32,17

Vi i sør har hatt sommervær med solfylte dager med temperaturer over 20 grader i nesten to måneder. Litt regn kom der ned, men ikke nok sier de som trenger mer for sin avling og kraftproduksjon.  Ja, ikke bare de, men selv jeg ønsker meg regn om natta og sol om dagen. Er det egoistisk å tenke slik? Det ville spart meg for noen tusenlapper til det kommunale vannverket. Var så godt i gang med ommøblering av plenen, at jeg fikk lagt "rullende gress" på nyanlagt plen og da må den vannes rikelig de neste 14 dagene.

Da er det bare en ting å gjøre for en som tror at bønn kan flytte fjell, og at Gud også kan sende regn over plenen i rett mengde. Derfor slo det meg med dagens drypp:

«Å, Herre Herre! Se, du er den som har skapt himmelen og jorden ved din store kraft og ved din utrakte arm. Ingen ting er for vanskelig for deg.»

Ingenting er for vanskelig for Gud, men er det en bønn etter hans vilje? Hva sier Ordet om det? Jakob 5:17-18 :

«Elia var et menneske under samme kår som vi. Han ba inntrengende om at det ikke måtte regne, og i tre år og seks måneder regnet det ikke på jorden. Og han ba igjen, og himmelen ga regn, og jorden bar sin grøde.»

Herre, du gjør det igjen. Tilgi våre synder imot deg og kom våre bønner i møte. Herre hør min bønn!

«Bekjenn derfor deres synder for hverandre og be for hverandre, for at dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn har stor kraft og virkning.» Jakob 5,16