«Hans herre svarte: «Det er bra, du gode og tro tjener. Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye. Kom inn til gleden hos din herre!» Matt 25,21

Den dagen du sa ja til Jesus, ble du en ny skapning, det gamle ble borte og alt ble nytt. De av dere som har vært på en gård som har hatt kyr og har sett kua som kalver, har da sett hvor ustø den nyfødte kalven er, når den prøver å stå på sine fire ben. Men det går ikke lange stunda før den har lært seg teknikken med å gå. Kanskje litt ustø til å begynne med, men øvelse gjør mester og etter noen måneder er kalven klar til «vårsleppet» ute i det fri. Dessverre er mange kalver og kyr innestengte i fjøset uten å komme ut i friheten, slik er det for mange som er blitt kristne også, de kommer seg ikke ut fra «fjøset» hvor de ble «født på nytt».

Er du blant de som snart blir irritert ? Du husker at Jesus var i Betania, hjemme hos Simon den spedalske, da det kom en kvinne med en alabastkrukke som var full av kostbar salve. Den helte hun ut over hodet til Jesus mens han satt til bords. Disiplene så det og ble irriterte: «Hva skal denne sløsingen være godt for?» sa de. Jesus ga dem ikke medhold, for han visste hvorfor kvinnen gjorde dette.

En pastor var på en konferanse med mange andre pastorer og han bodde da på et hotell. En dag kom hotellverten til dem da alle var samlet, og spurte dem om de kunne ta av sengetøyet og legge det fint sammen og legge det utfor døren til rommet deres. Denne pastoren ble litt irritert over vertinnen, som bad dem legge skittentøyet pent sammen. Han gjorde derfor ikke som anført, men rev av sengklærne og krøllet dem sammen og la dem utenfor døren sin. Han dro til møtesamlingen og mens han satt der i salen, talte Den Hellige Ånd til ham og sa at han hadde ikke gjort som vertinnen på hotellet bad han om å gjøre det. Når han ikke kunne ydmyke seg og gjøre som han fikk beskjed om, så kunne heller ikke Jesus bruke ham i tjenesten sin. Mannen angret og sprang ut av salen og opp til hotellrommet sitt. Heldigvis så hadde de ikke hentet sengetøyet hos ham enda, så han tok det opp og la det fint sammen og la det ned ved døren.

Senere talte denne pastoren på et møte, hvor han bad for kvinne som hadde lungekreft, der alt håp om å overleve var ute. Idet denne pastoren bad for henne ser han det kommer ned til ham med to lunger. Han spør hva han skal gjøre med dem og svaret han fikk : «Gi dem til kvinnen!» Han gjør som befalt og strekker sine hender mot kvinnen, hvorpå hun spretter opp og springer ut av lokalet. 14 dager senere ringer hun pastoren og forteller at hun hadde vært på sykehuset til sjekk, de hadde diskutert hva de kunne gi henne for å forlenge livet litt. Så de tok røntgenbilder av lungene og stor ble overraskelsen for legene, da kreften var helt forsvunnet, pluss at de sa til henne: «Du har jo fått to helt nye lunger!»

Gud kunne bruke ham, etter hans ydmykelse av stoltheten hans. Hva med meg og deg? Ha en godt og ydmykende sinn denne helgen!

«Simon Peter kom nå etter, og han gikk inn. Han så linklærne som lå der, og tørkleet som Jesus hadde hatt over hodet. Det lå ikke sammen med linklærne, men sammenrullet på et sted for seg selv.» Joh 20,6-7.