«Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet, den som tror på meg, skal leve om han enn dør.»Joh 11,25.

Vi gikk en tur i vårt friluftsområde. Dagen var solfullt  og mange mennesker hadde funnet veien ut i Guds frie natur. Midt i turløypa treffer på en kjenning, som hilser smilende og glad på oss. Jeg måtte spørre hvordan helsa var nå. Jo, den er bra, men jeg har jo kreften i meg. Han tok av seg capsen og der viste det seg tydelige tegn på at «topplokket» var operert for kreft. «I går var jeg inne på sykehuset igjen, for kreften hadde visstnok spredt seg til ryggen. Så de skar opp her bak på ryggen,» sa mannen med et smil.

Han spurte om vi så på reportasjen på tv og aviser om en kvinne som ble erklært dø, men da politiet ankom sykehuset for å dokumentere dødsfallet, oppdaget politimannen og legen som var til stede at pasienten bevegde på seg og ga fra seg lyd. Det ble øyeblikkelig startet gjenoppliving av pasienten, som altså overlevde den dramatiske nedkjølingen og som nå er skrevet ut av sykehuset. Ingen kan gi noen forklaring på at kvinnen var erklært  død, men allikevel ble oppdaget at hun levde igjen. Det hadde vi ikke fått med oss.

«Folk vet jo ikke lenger, at det finnes en Gud som gjør under enn i dag, sier turgåeren vår. «Jeg var selv inne i en slik situasjon for noen år tilbake,» sier han. «Jeg fikk hjertestans og ble kjørt i full fart inn til sykehuset. Sykesøsteren på legevakten som var på vakt, da jeg kom inn og som senere sendte meg med ambulansen, snakket med ambulansefolkene noen dager senere. De kunne da fortelle at den mannen kom ikke tilbake i live, for allerede på veien inn sluttet EKG-en å gi utslag på hjertet. Han var død alt da, sa de til henne. Det var nå rart, sa hun, jeg så at han nettopp kom gående gjennom gaten. Sannheten var at jeg var død, men kom tilbake til livet igjen.» Mannen tror på Jesus og vet at Han lever. Derfor frykter han ikke for kreften.

Ja, Jesus lever og vi skal leve. Eller som teksten sier:

«Jeg er oppstandelsen og livet, den som tror på meg, skal leve om han enn dør.»