Print
Category: Dagens drypp
Hits: 76

«Vær våkne, stå fast i troen, vær modige og sterke!» 1 Kor 16,13.

Passe seg som en levende årvåken kristen, og ikke falle for synd som preger vårt land i dag. Synder som lett drar oss med i dødens søvn.

I disse dager er skolene startet på et nytt skoleår. For noen er det et klassetrinn opp, for andre er det starten på en høyere skoleutdanning, f.eks universitetet. Mange vil bli lærere og som troende unge mennesker gir dette store forhåpninger som en levende kristen. Men møtet med medelever og lærere gir ofte en skuff, for det som du har vært klippefast på i din tro på frelseren Jesus, det begynner å få «riper i lakken». Mon tro om det er så farlig å være litt mer føyelig og ettergivende på enkelte områder i kristenlivet ditt? Snart så er du kommet i «lunkenhetens søvn» og du er kommet med i likegyldigheten. Du står ikke fast i troen lenger.

Det å være en vokter på «trosmuren» i dag krever våkenhet og kunnskap i Guds ord. Da de bygget på tempelmurene i Jerusalem, så kom fienden for å sette mismodig i de som bygget opp murene igjen. Gang på gang måtte de holde seg våkne og da jobbet de med den ene hånden og holdt sverdet i den andre. De var våkne for fiendens angrep, de lot seg ikke beruse av fine tilbud ved å slutte seg til deres rekker, nei, de de så opp til ham troens opphavsmann og fullender, Jesus.

Vi som kristne i dag må ikke la oss beruse av «gode tilbud» fra verdens arena, ved å tro at det er da ikke så farlig. Jo det er livsfarlig å la seg beruse av verden.

Du vet at der en tid på natten, som er veldig hard å holde seg våken, den kalles «midnattens søvn». Du vet drømmer og søvn hører sammen. Vi trenger å ta Guds ord til oss, mer enn noen gang, ellers vil åndens søvn komme over oss før vi aner. Derfor trenger vi å stå sammen i en Guds menighet i dag, for at ikke vi skal falle i søvn. Jesus disipler falt søvn, enda Jesus bad dem inderlig om å våke sammen med ham i bønn. Men kroppen var «skrøpelig» og den greidde ikke mer, søvnen kom over dem alle. Men så kom fienden uventet over dem og Jesus ble tatt til fange, men hans disipler våknet og stakk av fra Jesus. Snart vil Jesus komme for hente dem som er klar til «take off» fra denne jord, alle de som har vært våkne og utholdende i troen på Jesus.

Så sa han til alle: «Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.» Luk 9,23