«Gled deg ikke over meg, min fiende, for faller jeg, står jeg atter opp. Og sitter jeg i mørke, er Herren mitt lys.» Mika 7,8

Der er en sang som er laget ut fra dagens tekst og den lyder slik:

«Gled deg ikke over meg, min fiende, faller jeg, står jeg opp igjen.

Og lever jeg i mørke, er Herren mitt lys.

Du som står, se til at du ikke faller, om du faller så reis deg igjen.

La ikke fienden lure deg og få deg til å tro,

at du ikke lenger er Guds venn.»

Når alt går lett og du kjenner deg oppløftet i Herrens nærhet, da er det lett å prise og takke Gud for livet med ham. Men kommer dager hvor sykdom og motgang kommer imot deg og du blir fortvilet og lei deg. Hvor er du Gud? En troende forteller at han i mange år prøvde å bli helbredet, men han ble fremdeles syk. Han hadde vært på et seminar, men hadde ikke sett noe stort gjennombrudd der heller når det kom til helsen hans. Han hadde blitt bedt for utallige ganger men uten å bli frisk og en gang ropte han ut sin frustrasjon til Gud:

Jeg har prøvd alt, jeg har prøvd å være lydig, jeg har prøvd å leve hellig, jeg har fastet, jeg har bedt, jeg har prøvd å leve 100 prosent overgitt til deg, jeg har blitt bedt for av titalls predikanter med nådegaven til å helbrede, og reist så å si rundt hele kloden.

I sin frustrasjon sa han til Gud: «Hva i alle dager er det mer jeg må gjøre!» I hans tankegang tenkte han at det måtte være noe mer Gud krevde av han, før helbredelsen kunne skje.

Så var det en dag han var på sitt hotellrom at han fikk sin største aha opplevelse, som en åpenbaring, som snudde opp ned på hele hans tankegang. Han innså det ikke da, men han hadde en veldig lovvisk tankegang, for han var fokusert på å finne alt galt han hadde gjort og gjorde. Han trodde Gud var fokusert på det samme, men så fikk han denne åpenbaringen om at det var ikke hans fokus i det hele tatt! Gud gav han ikke en ny liste over alle ting han burde eller ikke burde gjøre for å oppleve seier og gjennombrudd i livet hans. Gud sa kun en ting, og dette var nøkkelen til utfrielse og den sannheten vil ikke djevelen at du skal få se.

Guds svar på hans spørsmål var : «Jeg elsker deg!» Utfra de ble han satt fri i sin tankegang om Gud og som senere satte han fri for sykdommen.

Samme svar fikk en kristen broder, også han hadde spurt Gud hva han måtte gjøre for å bli helbredet? En natt hørte han Gud sa til han på norsk: «Gud elsker deg! Det er det som er meningen med livet ditt akkurat nå!»

«Jeg sier: Herren er min lodd, derfor står mitt håp til ham. Herren er god mot dem som venter på ham og søker ham.
Det er godt å være stille og vente på hjelp fra Herren.» Klagesangene 3,24-26