Rodney Smith var en særegen person og en gudbenådet forkynner som gjennom sin 60 år lange tjeneste fikk formidle evangeliet til 45 millioner mennesker på forskjellige steder i verden.
 
 
Som liten gutt fikk Rodney møte evangelisten D.L.Moody og sangeren Ira D. Sankey da de besøkte sigøynerleiren der han og familien bodde. 
 
 
 
 

Sanky la hånden på Rodney svartlokkede hode og sa: "Du kommer til å bli predikant en vakker dag." Og slik ble det altså.

 

Rodney samarbeidet i flere år med frelsesarmeens grunnlegger, William Booth. Og det ble liv og bevegelse der den unge sigøyerpredikanten viste seg. Da han kom til en av Booths nystartede grupper, bestod den av 35 personer, men da han forlot stedet ni måneder etter hadde gruppen vokst til 250.

 

Rodney var uredd. En dag spurte Wlliam Booth han hvor han ville reise. Da svarte Rodney: "Send meg til stedet nærmest helvete." Han ble bønnhørt og sendt til de aller verste stedene. Men Gud var med ham og han vant tusener på tusener av mennesker.

 

Da han feiret 60 års jubileum som predikant ble jubileumshøytiden holdt i Westminster, og han fikk anerkjennende ord av blanet annet erkebiskopen av Canterbury, statsminister Lloyd George, biskopen av London og ledende menn innen forskjellige kirkesamfunn.

 

Rodney Smith døde 87 år gamme under en reise over Atlanterhavet med "Queen Mary".