Det var en tid da det var vanlig at mennesker ble solgt som slaver. Slave-Joe var en av dem som skulle selges på torget i en liten by. Han var stor og sterk, og han herre ventet å få en god slump penger for ham.

"Nå hva byr De?"
 
Spørsmålet ble rettet til en mann som gav inntrykk av at han ville kjøpe slaven. En pengesum ble nevnt og handelen gikk i orden.

Slave-Joes ny herre førte ham bort til vognen sin, og etter en lang reise var de framme ved farmen. Joe var som ventet, svært trist til sinns, og så seg rundt etter de fæle skurene som han pleide å bo i.

Men han kunne ikke se noen slike; istedet førte hans nye herre han til en pen,liten stue og sa: "Her skal du få bo så lenge du er hos oss. Og du trenger ikke arbeide."

Joe var overveldet. Bo så fint og attpå til ikke behøve å slite i hardt arbeid! Det kunne ikke være sant. "Jo", sa hans herre, "det er sant! Jeg kjøpte deg for å sette deg fri."

"For å sette meg fri? Å, kjære Mester, hvordan kan jeg vel takke deg? Jeg vil tjene deg alle mine dager, og jeg vil med glede gjøre alt det du ber meg om."

Slave-Joe var fri - og en bedre arbeidskar hadde de aldri hatt på den farmen.