"Da vi altså kjenner frykten for Herren, søker vi å vinne mennesker. Men for Gud er vi åpenbare. Jeg håper også å være åpenbar for deres samvittigheter." 2 Kor 5,11.

Paulus sitt oppdrag var å vinne mennesker inn i samfunn med Gud,dette på grunnlag av Jesu fullbrakte frelsesverk på Golgata. Han kjenner frykten for Herren, noe som gjorde at han søkte å vinne mennesker for Herren.
Hvordan er det med deg og meg? Kjenner du frykten for Herren for å føre mennesker til Jesus? Mens jeg studerte dagens drypp kom følgende tanke i mitt hode. "Du har jo ikke synlig vunnet noen for Jesus de siste årene,så du har ikke mye å komme med!" Men heldigvis kom den Hellige Ånd meg til hjelp i samme stund. Han ledet meg til fortellingen av Jesus hvor han sier :
"Til en ga han fem talenter, til en annen to, til en tredje én talent - hver av dem etter som de hadde evne til. Så dro han utenlands. Han som hadde fått fem talenter, gikk straks bort og drev handel med dem, og tjente fem til. Han som hadde fått to, gjorde det samme, og tjente to til. Men han som hadde fått den ene talenten, gikk bort og gravde i jorden og gjemte sin herres penger." Matt 25,15-18.

Her fikk de talenter etter som de hadde evne til å forvalte de. De som fikk fem og to talenter gikk straks hen og tjente opp fem og to til. Ja, tenkte jeg, de var sikkert evangelister, men det er ikke jeg. Var jeg da lik den som gravde ned talenten i jorden? Da sa Ånden til meg: "Hva sa forvalteren at han skulle gjort med talenten?"
"Du onde og late tjener! Du visste at jeg høster der jeg ikke sådde og sanker hvor jeg ikke strødde. Da burde du ha overlatt pengene mine til utlånerne, så hadde jeg fått mitt igjen med renter når jeg kom." Ja, men hvor er "utlånerne" i dag? spurte jeg Herren. Vet du hvilket svar jeg fikk?

" Du sier du kan ikke greie å vinne mennesker for meg synlig, men hva om du da gir av dine penger til dem som greier det? De som reiser verden rundt med evangeliet."

Takk, Jesus for svaret, da får jeg "renter" på mine penger, når vi en gang møtes i himmelen. Da vil vi få se alle som ble vunnet for Jesus på grunn av mine og dine penger, som ble gitt dem som gikk for oss med det glade budskap.
Så nå trenger du ikke være lat og ikke satse i Guds rike. Gi og du skal få!