"Også dere har han gjort levende, dere som var døde ved deres overtredelser og synder. I disse vandret dere før på denne verdens vis, etter høvdingen over luftens makter, den ånd som nå er virksom i vantroens barn. Også vi vandret alle blant dem i vårt kjøds lyster, og vi gjorde kjødets og tankenes vilje. Vi var av naturen vredens barn likesom de andre. Men Gud, som er rik på miskunn, har, på grunn av sin store kjærlighet som han elsket oss med, gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er dere frelst." Ef 2,1-5.

Ønsker du deg et bedre liv? Føler du deg overveldet, misfornøyd eller kjørt fast i et spor? Skulle du ønske hverdagen hadde vært bedre? La Guds ord være din veileder
til lysere dager. Gjennom regelmessig lesing av Ordet vil du oppdage hvordan du kan gå fra å leve et godt liv til å leve et bedre liv, slik Gud ønsker at du og jeg skal leve.

"Også dere har han gjort levende," sier dagens drypp, vi som var døde ved våres overtredelser og synder. Før vi møtte Jesus, så vandret vi på denne verdens vis, etter høvdingen over luftens makter, den ånd som nå er virksom i vantroens barn. Vi sier et ordtak : "Kua må ikke glemme at hun har vært kalv."
For vi også vandret blant de vantroens barn i vårt kjøds lyster, og vi gjorde kjødets og tankenes vilje. Vi var av naturen vredens barn likesom de andre, men hva skjedde den dagen da vi ble frelst? Jo, det var Gud, som var og er så rik på miskunn, at han har på grunn av sin store kjærlighet som han elsket oss med, gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er vi frelst ved tro, og det er ikke av oss selv, for det er en Guds gave.

Hadde vi forstått fullt ut hva en kristen har fått i Jesus Kristus, så ville vi nok vært noe mer ydmyke overfor situasjoner som oppstår i blant oss i denne verden.
Tenk hvor heldige vi er, vi som har en levende Gud å gå til med gleder og sorger hver dag. Hos ham finner vi hvile for våre sjeler.

"For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem." Vers 10

God helg i Guds frihet!