"Om natten hadde Paulus et syn: Han så en makedonier som sto der og bønnfalt ham og sa: Kom over til Makedonia og hjelp oss! "Apgj 16,9

"Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen," sies mange ganger når en storinnsamling til gode formål gjøres på TV, eller i andre media.
Nesten hver dag finner du en hilsen i postkassen fra noen som samler inn penger til gode formål. Noen ganger blir du grepet av ordene du leser og sender et beløp til oppgitt kontonr. for å støtte prosjektet. Resultatet av den handlingen er at du neste måned for et nytt brev med nye beskrivelser av hendelser som trenger din hjelp. Du er regnet med som giver til deres formål. Men denne gangen gikk brevet i søpla, ikke for at jeg ikke trodde på dem, men jeg måtte bruke overfornevnte motto:
"Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!"
Men "tiggerbrevene" stopper ikke for det om du ikke gir, de kommer hver måned med nye hilsener fra "feltet". Men om de satser 10000 kr på utsendelser til meg og de andre som har gitt en gave en
gang, så viser regnskapet ved månedens slutt kanskje 100000 kr. Da har jo de fått en god avkastning av investeringen til trykking,porto etc. for månedsbrevene.

Men i dag fikk jeg et sånt brev som kastes i søpla, men ordene som var skrevet denne gangen oppmuntret meg til å sette mer pris på vår gode tilværelse, så jeg kjenner at denne gangen blir det "gevinst" på dem.

En bibelmisjonslærer skriver følgende beretning:

" Å se at fire unge pastorer ikke klarer å holde tårene tilbake når de får hver sin bibel, gir også meg tårer i øynene. ..I går hadde jeg møte med lokale kristne ledere byen... 30 pastorer var invitert til møtet - 70 kom! Ryktet hadde gått foran oss. Alle kom for å fortelle oss at de trenger bibler. Juniasi L.R. fortalte oss at hun hadde stått opp kl.04.00 om morgenen for å rekke fram til møtet som begynte kl 10.00. Strålende av glede fortalte hun om et blomstrende barne-og ungdomsarbeid, men de har ingen bibler....
- Bare i de menighetene som var representert på møtet ville behovet være på omtrent 50000 bibler! En pastor sa: "Hvis du setter opp en plakat utenfor kirken her om at det blir delt ut bibler gratis her i morgen, garanterer jeg at det vil stå ti-tusen mennesker i kø fra tidlig på morgenen..."

"Nekt ikke de trengende din hjelp, når det står i din makt å gi den." Salomos Ordspråk 3,27