"Hva mener dere? De svarte og sa: Han er skyldig til døden. Da spyttet de ham i ansiktet og slo ham med knyttneven. Andre slo ham med stokker, og de sa: Spå oss, Messias: Hvem var det som slo deg?" Matt 26,66-68

Jesus var nå tatt i arrest av Rådet,og ypperstepresten sa da til ham: "Jeg tar deg i ed ved den levende Gud at du skal si oss om du er Messias, Guds Sønn!" Svaret Jesus ga til ham var: "Du har sagt det! Men jeg sier dere: Fra nå av skal dere se Menneskesønnen sitte ved kraftens høyre hånd og komme på himmelens skyer."

Da gikk det for langt for ypperstepresten , han flerret klærne sine og sa: "Han har spottet Gud! Hva skal vi nå med vitner? Se, nå har dere hørt gudsbespottelsen."

 

Da kommer dagens drypp inn med reaksjonen til de som da skulle representere "Gud i Israel", de skriftlærde,yppersteprestene og Rådet. Dommen deres var klar, Jesus var skyldig til døden for sine ord. Men se for deg Guds representanter, de begynte å spytte på Jesus som han skulle være en
hund, pluss at de slå knyttnevene i ansiktet hans. Noen av de andre gikk løs med stokker på ham og hånte ham med ordene: "Spå oss, Messias: Hvem var det som slo deg?"

Ordtaket sier, at det er av sine egne en skal få det!

Men jødene hadde da ikke lov til å ta livet av noen, selv om det var deres egne folk som hadde gjort lovbrudd etter Moseloven. Nei, det var romersk lov som kom til anvendelse og derfor førte de Jesus over til landshøvdingen, som representerte keiseren i Rom. Men de skriftlærde og Rådet mfl. fikk jødene med seg til å rope "Korsfest,korsfest!" Til slutt ga landshøvdingen etter og dømte Jesus til korsfestelse.
- Da tok landshøvdingens soldater Jesus med seg inn i borgen, og der samlet hele vaktstyrken seg om ham. De kledde av ham og la en skarlagenrød kappe om ham. Og de flettet en krone av torner som de satte på hodet hans, og så ga de ham en rørstav i høyre hånd. Da falt de på kne for ham og hånte ham og sa: "Vær hilset, du jødenes konge!" Og de spyttet på ham, tok rørstaven og slo ham i hodet.

Jesus ble hånet og slått av "Rådet og yppersteprestens folk" , som representerte Gud i Israel, men verdens herskere var ikke mer nådig, de gjorde samme handling som Rådet og prestene hadde gjort, de spyttet og slo Jesus !

For oss som lever i 2014 er denne hendelsen blitt et valg for oss, vil vi følge Jesus, som ofret sitt rene liv for oss syndere, eller vil vi slå følge med de som ropte :
"Korsfest,korsfest!"
Utfallet av ditt valg er avgjørende for ditt liv på jorden og i evigheten.

Et ja til Jesus og hans frelsesverk på Golgata er et ja  til himmelen og et evig liv sammen med ham!

Ha en god og gledelig helg med Jesus og dine !