"Så la oss derfor, da vi har en så stor sky av vitner omkring oss, legge av alt som tynger, og synden som henger så fast ved oss, og løpe med tålmodighet i den kampen vi har foran oss, med blikket festet på Jesus, han som er troens opphavsmann og fullender. For å oppnå den gleden som ventet ham, led han tålmodig korset, uten å akte vanæren, og har nå satt seg på høyre side av Guds trone. "Hebr 12,1-2.

Er det en kamp å være en Jesu soldat i dag, være et vitne om hva Jesus har gjort for oss? Hver dag hører vi om barn og voksne mennesker som blir drept av soldater som kjemper for et mål, som normale mennesker ikke kan skjønne eller forstå. Du må tro på deres gud ellers så blir du drept.
En far med flere barn ble truet av en slik "gjeng". "Oppgi troen på Jesus, og tro på vår gud, så skal dere få leve," var spørsmålet faren fikk.
Faren sa ja til å oppgi Jesus. Dette gjorde han for å berge sin familie, men hva skjedde med barna når de fikk det samme spørsmålet. "Nei, vi oppgir ikke å tro på Jesus, han er vår frelser." Så ble de skudd alle barna hans og der stod faren skamfull tilbake, for å ha sviktet Jesus.

Men da er det godt å vite at håpet for ham ikke var ute, Jesus tilgir våre synder, når vi bekjenner dem for ham. Dagens drypp omhandler de som er gått seirende hjem til himmelen, til Jesus, troens opphavsmann og fullender. De står med oss i ånden og oppmuntrer oss til feste blikket på Jesus.Gjør vi det vil vi alle komme seirende hjem til himmelen en dag.

-En far og en sønn ble involvert i en bilulykke i USA for noen år tilbake, og historien til sønnen ble til bestselgeren «Gutten som vendte tilbake fra himmelen», som først kom ut i 2010.
Både Alex og faren Kevin stod som forfattere. Boka ble blant de fremste i den
abstrakte og omstridte sjangeren "himmelturisme". Boka ble solgt i over en million eksemplarer, og den ble også filmatisert.

Nå innrømmer 16-åringen i et åpent brev, publisert på "pulpitandpen.org", at det hele var en løgn.

- "Jeg døde ikke. Jeg kom ikke til himmelen. Jeg sa jeg kom dit fordi jeg ville ha oppmerksomhet," skriver han nå. Han forteller at han ikke hadde lest Bibelen da han løy om ulykka. Nå oppfordrer han dem som har tjent penger på løgner til å lese den hellige boka.

- "Bibelen er den eneste kilden til sannheten. Det som er skrevet av mennesker kan ikke være ufeilbarlig," skriver han.

Alex' mor omtalte seg kritisk til boka på "bloggen"sin i april i fjor. Hun skrev blant annet at bokas innhold stred imot Bibelen, at sønnen hadde forsøkt å fortelle at boka var basert på en løgn og at han ikke hadde tjent noen penger på boka. Hun fortalte også at penger fra boka ikke dekket majoriteten av sønnens spesielle behov. Alex' navn og identitet blir brukt mot hans vilje, skrev hun, og nylig skrev hun at hun er takknemlig for at sønnen, etter tre år, endelig ble hørt.

"Den som stjal, må ikke stjele lenger, men heller arbeide og gjøre noe godt med sine egne hender, så han kan ha noe å gi til dem som trenger det." Ef 4,28