"Mange av dem som var blitt troende, kom for å bekjenne og fortelle hva de hadde gjort. Og ikke så få av dem som hadde drevet med svartekunster, kom med bøkene sine og brente dem mens alle så på. Man regnet ut verdien av dem og kom til 50 000 sølvpenger. På denne måten hadde Herrens ord veldig fremgang og fikk stor makt." Apg 19,18-20.

Jeg er bekymret over hvordan yoga, for eksempel, blir markedsført både vidt og bredt i media i dag som en nøytral avslappingsteknikk.

Ei kvinne som fikk oppleve dette vitnet om sitt liv til en kristen avis og der fortalte hun at det begynte med yoga og så fortsatte det med healing og kontakt med de døde. Men det var hos Jesus hun ble virkelig fri. Etter en tid som en kristen møtte hun en mann, som ble hennes ektemann. De flyttet etter hvert nordover, men da startet en ny, åndelig kamp.

– Plutselig begynte jeg å se de samme åndene jeg hadde sett som liten, og mens jeg var involvert i New age. Men nå så jeg deres egentlige vesen; de var demoner. De krydde rundt meg, spesielt når jeg var hjemme i leiligheten alene. Verst var det på kveldene og på nettene, forteller hun. Etter råd fra en kristen venninne begynte hun å rense leiligheten for gjenstander med en kobling til New age. Jeg kastet ut det meste, ler hun. – Bøker, musikk og bilder med kobling til nyåndelighet ble kastet. Samtidig tok hun et valg om å flytte tilbake til Stockholm, for å være i «karantene» med Gud, som hun sier.
En natt opplevde hun at Jesus vekket henne, og at han sa at hun skulle gå inn i garderoben og finne flere nyåndelige ting hun hadde slengt fra seg, blant annet håndklær som hun hadde brukt mens hun gjorde åndelige øvelser.
– Etter den hendelsen avtok de åndelige angrepene drastisk, forteller hun.

Kort tid senere lot hun seg døpe. Erika prøver å beskrive følelsen av frihet som dåpen førte med seg. Det var som en big bang, en slags gjennombruddskraft som jeg aldri trodde fantes, forteller hun. At hun sa fra seg nyåndeligheten har hun ikke angret på. Visst kunne den iblant gi et kick, eller en tilfeldig følelse av glede og harmoni, men det slo alltid negativt tilbake, mener hun. Hun er bekymret over hvordan yoga sies å være en nøytral avslappingsteknikk.

– Det er feil, for hver eneste fysiske stilling i yogaen er utformet for å tilbe en eller flere hinduistiske guder. Yoga handler om å tømme seg selv, for at de hinduistiske gudene, eller åndeverden, skal kunne ta over. Slik skal man etter hvert kunne oppnå brahman eller nirvana.
Alt dette har hun nå lagt bak seg . "Uten Jesus hadde jeg aldri vært den jeg er i dag – mentalt, følelsesmessig og åndelig. Jeg har gått fra kaos til orden, og har fått en fred som består," sier hun i sitt vitnesbyrd.

Kommentarer som ble gitt til artikkelen viser at vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men en åndelig kamp i himmelrommet, en kommenterte bl.a.slik:

"Så man kan ikke drive med Yoga øvelser hvis man skal være en go kristen....haha yoga er bevisst sunnhet for kropp og sjel.... har en lignende historie som hu her bare at den er motsatt; Takke seg til yoga og alle "demoner" som følger med;"

Vi lever i en verden der vi ser mer og mer, at for Guds folk, så blir alt lysere og lysere. For vår framtid er hos Jesus og den nærmer seg mer og mer. Men for dem som ikke har Jesus i sitt hjerte, blir det svartere og svartere for hver dag. Derfor er det om å gjøre å være et lys for de som vandrer i mørket, slik at de kan få bli med oss til lysets opphav - Gud i Himmelen.

"Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved." Apg 4,12.