"Men den som holder fast på hans ord, i ham er sannelig Guds kjærlighet blitt fullkommen. Av dette vet vi at vi er i ham." 1 Joh 2,5

I disse dager begynner et nytt skoleår for barna,ungdommen og de studerende studenter. Ungdom og studenter møter opp på nye skoler og studiesteder.
Noen er litt nervøse i denne nye tilværelsen på en nytt sted og prøver å se etter kjente eller blikk fra noen som virker imøtekommende.
De elevene som gikk på samme skole i fjor er jo lommekjent og for de er det heller litt kjedelig å komme på samme sted et år til. De vet om skolens rytme og timeplan.

Hvordan er det å møte fremmede mennesker med en "reklame for Jesus" på seg i et skolemiljø? Det som er det positive for deg selv er at du da tilkjennegir ditt trossted. Er du da sterk nok til å bære dette klesplagget eller korset på deg uten å skjemmes av det?
Dette ville jeg prøve som en "vanlig mann i gata". Jeg fikk bestilt en t-shirt med lange armer og eget "design" med følgende tekst i farger : "Jeg elsker JESUS."

Jeg tok den på meg straks etter mottakelsen i posten. T-shirten var kul, sa de nærmeste rundt meg. Men så begynte den ekte prøven ved å gå med den åpenlyst i byen, hvor turister og kjente mennesker kom og gikk forbi meg. Blikkene fra menneskene var som et gjensvar på om jeg skulle spurt dem : Tror dere på Jesus?
Blikkene varierte, noen så ned for seg, andre festet blikket på t-shirten,og noen så og smilte til meg. Jeg tenkte : Er du litt redd for å vise navnet JESUS til andre? "Anklageren" kom opp til mitt "indre øre" og mente jeg var ikke mye kry av å tilhøre Jesus. Men da våknet jeg til liv og proklamerte : Jo,jeg elsker JESUS!
For han er veien,sannheten og livet og ingen kommer til Gud uten gjennom troen på hans sønn Jesus Kristus!

"Men den som fornekter meg for menneskene, han skal bli fornektet for Guds engler." Luk 12,9