«Lettvunnet rikdom minker, men den som samler litt etter litt, øker sitt gods.» Ord 13,11.

Dagens drypp er hentet fra kong Salomo´s ordspråk. Denne mannen fikk velge av Gud hva han ville ha. Tilbudet som Gud ga ham var: «Be om det du vil jeg skal gi deg!» Til det sa Salomo : «gi da din tjener et lydhørt hjerte til å dømme ditt folk, til å skille mellom godt og ondt! For hvem kunne ellers dømme dette ditt folk som er så tallrikt?» Dette valget syntes Herren om og lovet ham i tillegg både rikdom og ære.

Mange drømmer hele livet om å vinne i lotto, og hvordan det vil forandre hverdagen. Jeg søkte opp noen av de som hadde fått lettvunnet rikdom via Lotto og ble forbløffet over at dagens drypp ikke er gått ut på dato. Dette er noen få av de jeg fant :

Hun var bare 16 år og småbarnsmor da hun vant nesten 22,5 millioner kroner i 2003. Altfor ung til å håndtere den type økonomi og sløste hun bort alt.

Rogers sløste alt på festing, ferier og dyre gaver til familie og venner. I dag, 13 år senere, jobber hun som rengjører og står angivelig til å bli slått personlig konkurs.

2005 var et fantastisk år for Lara og Roger Griffiths, de var et lykkelig ektepar som ble enda lykkeligere da de vant 21 millioner i lotto. De kjøpte seg drømmehuset og en Porsche. Men lykken snudde etter bare seks år. En dag konfronterte Lara ektemannen med mistanker om utroskap gjennom en rekke e-mailer hun hadde funnet. Roger svarte med å kjøre av gårde i Porschen. 14 års ekteskap var over, og i samme vending brant villaen deres ned i en mystisk brann, og da var også hele formuen deres borte.

Suzanne M. klarte ikke grave seg ut av gjelden. Hun vant i lotto i 1993, og valgte å få månedlige utbetalinger istedenfor alt på en gang. Men dette gjorde at hun raskt brukte fremtidige utbetalinger som sikkerhet i lån hun tok opp. Tilslutt valgte hun å få alt utbetalt på en gang, men betalte aldri tilbake gjelden hun hadde opparbeidet. 

Kvinnen fra Ontario i Canada vant 36 millioner kroner i 1991, men holdt deler av pengebruken skjult for mannen sin. Da mannen, som er gynekolog, fant ut at hun hadde gitt nesten to millioner til et barn hun fikk med en annen mann, som han ikke visste om, forgiftet han henne med piller. Han ble funnet skyldig i mordet.

«Sett din lit til Herren og gjør godt. Bo i landet, og legg vinn på trofasthet.» Sal 37:3