«Hvorfor larmer hedningene? Og hvorfor grunner folkene på det som fåfengt er? Jordens konger reiser seg, og fyrster rådslår sammen mot Herren og mot hans salvede: La oss sprenge deres bånd og kaste deres rep av oss! Han som troner i himmelen, ler. Herren spotter dem.» Sal 2,1-4.

Husker du russeren Juri Gagarin som var en sovjetisk kosmonaut som ble det første menneske i verdensrommet og til å fly i bane rundt jorden i 1961?

Han kom til den konklusjonen at Gud ikke eksisterte pga at han ikke hadde sett Gud da han var ute i verdensrommet.

Det fortelles om Neil Armstrong og Buzz Aldrin som var de to første mennesker, som satte sine føtter på Månen etter at de landet med The Eagle  den, 20. juli 1969.

Buzz Aldrin hadde fått lov til å ta med seg en liten sølvkalk og brød fra sin menighet på romreisen. De få menneskene som visste om dette hadde blitt enige om ikke å si noe før de var landet på Månen. Få minutter etter landingen kalte Buzz Aldrin opp Houston kontrollsenter og bad om noen minutters stillhet og sa: ”Jeg vil gjerne invitere hver enkelt til å lytte med, samme hvor en befant seg, og eller hvem man var, for et øyeblikk å tenke at over de begivenheter, som har funnet sted gjennom de seneste timer – og for at bringe takken videre på hver på sin egen måte!” Deretter leste en teksten fra Joh 15, 5:

”Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i Meg og Jeg i ham, bærer mye frukt. For uten Meg kan dere slett ikke gjøre noe.»

Deretter helte Buzz vinen opp i kalken, og med kun 1/6 av jordens tyngdekraft rant  vinen fint og langsomt rundt langs begerets sider.

Neil Armstrong  som satte sine føtter først på Månen blir husket for de historiske ordene han sa da:  «Det er et lite steg for et menneske, et stort sprang for menneskeheten»

Det sies også at en russisk astronaut vil ta med seg evangeliet og noen ikoner samt en stein fra Taborfjellet, når han i nær fremtid skal sendes opp til den Internasjonale Space Station.

«Jeg så en annen engel, som fløy under det høyeste av himmelen. Han hadde et evig evangelium å forkynne for dem som bor på jorden, for alle nasjoner og stammer, tungemål og folk.» Åp 14,6.