«Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.» Jes 43,19.

Var du på "Awakening Europe 2016" i Stockholm denne helgen, fysisk til stede eller som tv-titter på tre kristne kanaler? Arrangørene hadde med seg kjente og mindre kjente folk  på disse tre dagene. Langt over 20000 mennesker besøkte møtene hver dag og Aftonbladet i Sverige skrev: "Massegudstjeneste har inntatt Friends. Siden Zlatan sluttet i landslaget har det ikke funnet noen frelsere på Friends Arena. Ikke før nå. I helgen er Jesus i aller høyeste grad nærværende her. Til sammen med titusentall av sine mest hengivne fans."

Arrangøren viser i innbydelsen på nettet til legpredikanten Evan Roberts i Wales som sammen med andre kristne i byen Lughor, begynte med bønnekampanjer.

-      Mange kristne opplevde en lengsel etter mer av Guds nærhet og gudshusene var fulle av kristne i bønn, hele døgnet. Vekkelsen i Wales var en sterk kristen vekkelse som rystet Wales i 1904–1905. Vekkelsen var en av de kraftigste og merkeligste vekkelser i moderne tid fordi den fikk slik innvirkning på hele samfunnet. Det var tegn og mirakel, syner og åpenbaringer, budskap i tunger og tungetale i på ulike språk, såkalte språk-under. Stjålne ting ble levert tilbake, vertshus måtte stengt fordi de ikke lengre hadde alkoholdrikkende kunder. Kuskene hadde sluttet å banne og hestene kjørte feil, fordi de ikke lenger forstod kommandoene. Trolig opplevde 150 000 mennesker å bli omvendt i vekkelsen. Vekkelsen ble kjent over store deler av verden, mange dro til Wales for å oppleve Guds nærhet. En regner den som betydningsfull for og forløperen til pinsevekkelsen. (Kilde: Wikipedia)

Det var i forrige århundre, skriver arrangøren og sier videre:  - I denne timen, mer enn noen gang føler jeg Gud kaller oss ut slik som han gjorde med Evan Roberts. Ja, vi kunne lene seg tilbake og se det hele verre, kan vi bare be litt, snakke med våre venner en gang i blant, og anta at de vil bli frelst. Vi kan gjøre alt dette, eller vi kan gripe våre øyeblikk i historien som oppstår nå. Det er ikke tid for flere kirke spill eller politikk for hvem som har rett eller hvem som ikke har det, det på tide for oss å oppstå sammen og kjempe for vårt folk, din nasjon til å møte Jesus.-  Oppfordringen for oss troende var å sette på "Bønnealarmen" på mobilen ca kl 12.00 hver dag , der denne bønnen sies fram: " Norge er et kristent land og det skal det være!"

- Mandag kommer paven til Sverige og han oppfordrer til bønn om at hans reise må bidra til å samle de kristne. Reisen til paven er i forbindelse med 500 - årsminnet av reformasjonen. Motto som paven alltid bruker er: "la oss gå i lag , og la oss arbeide i lag ."

-      Israel opplever også noe nytt i disse dager. En predikant fra USA prekte nylig for tusentalls av jøder på et møte i Israel, hvor det plutselig reiser seg ca 1800 mennesker og roper ut at de er blitt helbredet og hengir sine liv til Jesus, Messias. Noe slikt har ingen opplevet før i landet ble det sagt. 34 muslimer med Israelsk statsborgerskap ble også frelst til Jesus Messias.

En skribent har skrevet : - Når Gud gir oss del i livskraften fra ham, må det gamle vike. Utdaterte og tørre former kan vi kvitte oss med. Profeten Jesaja bærer frem et budskap(dagens drypp) til alle som har visnet i sitt trosliv og trenger en åndelig fornyelse:

«Derfor sier Herren: Hvis du vender om, så vil jeg la deg komme tilbake og stå for mitt åsyn. Hvis du skiller det edle ut fra det uedle, skal du være som min munn. De skal igjen vende om til deg, men du skal ikke vende om til dem.» Jer 15,19