«All nådes Gud, som ved Kristus har kalt dere til sin evige herlighet, han skal utruste dere, gi dere kraft og styrke og stille dere på fast grunn» 1. Peter 5:10

I byen Edinburgh i Skottland ligger en gammel borg , som ble godt bevoktet av forsvarere og den borgen anså en for å være uinntagelig . Men på et punkt hadde borgen bratte fjellvegger og de som skulle forsvare borgen satte ingen vakter ut på den kanten. Men tror du ikke at i 1319 kom en liten gruppe soldater klatrende ubemerket opp fjellveggen i tau og borgen ble inntatt.

- En lenkekjetting er aldri sterkere enn sitt svakeste ledd, sier en og det oppdager en den dagen en av lenkene på kjettingen ryker. Da er kjettingen ubrukelig i tjenesten den var satt inn i.

Husker du fortellingen om Samson? Han var så sterke at ingen greidde å stå seg imot ham. Han var uinntakelig. Men han hadde et svakt "ledd" håret hans, som hans styrke var i. Klippet de bort håret hans så ville styrken hans forsvinne. Dette svake punktet fikk fienden tak i av hans kone, som lokket Samson til å si det til bare henne.  Samson ga etter for maset og sa det til henne for freden si skyld. Det kostet han livet til slutt.

Goliat var en annen som var uangripelig, han stod seg imot alle som kom imot ham. Men så kom en gjeter som hette David. Han hadde ingen rustning eller spyd, sverd til forsvare seg med mot Goliat, men kun 5 steiner og en slynge i hånden. Det svake leddet til Goliat var at han ikke trodde på en allmektig Gud, slik som David. Før Goliat fikk tenke seg om til å bruke sine våpen, fikk han en stein fra slyngen til David rett i pannen. Han falt ned til marken og da brukte David våpnene til Goliat og drepte ham med dem.

Hvordan er det enhver av oss?  Vi kan alle falle på et område som vi trodde vi behersket. Men som troende kristne mennesker så må vi ydmyke oss i alle livets forhold og be Gud om å være vår styrke og vern. Dagens drypp gir oss svaret på vår livsstil i livet vårt. 

- En person hadde helt fra sin barndom og oppover til voksen alder jobbet med eget firma. En person som kjente til denne ungdommen uttrykte følgende:

- Han har lykkes med sine kunnskaper i sitt yrke og han kan nå de store høyder om han kan bli ærlig og ydmyk i sitt arbeid.

«Dersom vi sier at vi har samfunn med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og gjør ikke sannheten.  Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd.» 1 Joh 1, 6-7.

Hans