"Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!" Sal 139,23-24.

Enda en ny uke er begynt og hvordan ligger vi an i vårt Gudsforhold? Er vi mettet på å høre om politikk og dets budskap fra alle de store toppene ? Er vi hungrige etter å høre Guds ord gjennom TV, eller andre media? Eller er vi rett og slett leie av å høre om hendelser som skjer andre steder i verden, men som ikke skjer hos oss?

- Hva er galt med en bil som ikke vil starte? Fakta er at den er død, ubrukelig til å kjøre med, kun et utstillingsobjekt selv om den er blankpusset og skinner som ny.

Er vi i vårt land kommet dit i vårt Gudsforhold, at vi sier at vi lever, men fakta er at vi er døde. Gudslivet vårt er dødt .Troen på Jesus mener vi at vi har , men vi mangler de medfølgende tegn, som Jesus sa skulle følge med oss som tror.

"Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder. De skal tale med nye tungemål. De skal ta slanger i hendene, og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. På syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet." Mark 16,17-18.

Legemene våre får daglig føde, den skaffer vi oss mange ganger til dagen, men hva med den åndelige Guds føde?  Jesus sa at vi lever ikke bare av brød, men av hvert Guds ord.(Luk 4,4)  Ja, men, tenker en gjerne, alt skjer i sin tid. Vi må bare ikke bli for åndelige, slik at vi skaper bare vanskeligheter i menighetene vi tilhører eller «Gudshuset»  vi går til.

Om du tar Guds ord på alvor, er en da for åndelig?

Tror vi setter dagens drypp opp som «ukens lekse» og lar Jesus få lov til å «rense» oss fra alt som leder oss inn på fortapelsen vei. Vi ber om hans ledelse som fører oss på evighetens vei.