«Igjen talte han til dem: Jeg går bort, og dere skal lete etter meg. Og dere skal dø i deres synd. Dit jeg går, kan dere ikke komme. Judeerne sa da: Han vil vel ikke ta sitt eget liv, siden han sier: Dit jeg går, kan dere ikke komme? Han sa til dem: Dere er nedenfra, jeg er ovenfra. Dere er av denne verden, jeg er ikke av denne verden. Derfor sa jeg til dere at dere skal dø i deres synder. For dersom dere ikke tror at JEG ER den jeg er, skal dere dø i deres synder.» Joh 8,21-24

Jeg tror denne samtalen mellom Jesus og judeerne gjenspeiler livets utgang for menneskene her på jord. Jesus visste at tiden for hans oppdrag på denne jord nærmet seg slutten. Derfor sa han til judeerne at snart gikk han bort fra dem, og da ville de lete etter ham. Men dit han gikk bort til kunne ikke judeerne komme. De sa da : Han vil vel ikke ta sitt eget liv?5

- Leste forleden om et ektepar på 91 år som hadde planlagt med hverandre, at om den dagen kom atikke lenger kunne ta vare på hverandre, så ville de forlate verden sammen. Åssen kunne det gå til? Jo, de søkte om aktiv dødshjelp i sitt land, som tillot eutanasi, som betegner en handling der legen forkorter en pasients liv. Oftest gjøres det ved hjelp av en sprøyte med medikamenter.

Mannen fikk hjerneslag for fire år siden. Siden da hadde han blitt tatt vare på av kona. Allerede den gang hadde paret begynt å tenke på aktiv dødshjelp. Da mannen fikk diagnosen dødelig demens, begynte paret, i samråd med familien, prosessen med å søke om aktiv dødshjelp, slik at paret kunne dø sammen.

- Det ble klart at de ikke kunne vente for lenge. Legen konkluderte med at mor var mentalt frisk, men hvis far døde kunne hun bli så desorientert at hun måtte på sykehjem, noe hun absolutt ikke ønsket. Å dø sammen var deres dypeste ønske. - Omgitt av sine nærmeste, kysset ekteparet hverandre farvel i deres hjem den 4. juli. Deretter døde de.

Hvor kom så ekteparets sjel og ånd etter denne handlingen. Jesu ord til judeerne var at dersom de ikke trodde at«JEG ER den jeg er, skal dere dø i deres synder.» Judas Iskariot, som forrådte Jesus, tok sitt eget liv etter Jesu død på korset. Om han står det i Apgj 1,25 at Judas forlot sin tjeneste og apostelgjerning «for å gå til sitt eget sted.»

Jesus sier : «Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.» Joh 14,6