"Mannen svarte: Hvem er han, Herre, så jeg kan tro på ham?" Joh 9,36

Vi var på søppelplassen for å kaste diverse saker og ting. Under jobben med å kaste tingene i de forskjellige containere, kom en mann bort til min svigersønn og viste ham en bibel.

Hadde sett at svigersønnen hadde et kors rundt halsen og derfor viser han fram en bibel til ham. «Kan du seia meg, er dette ein ordinær bibel som vi bruka her ?»

Han tar fram bibelen som er på norsk, men produsert i utlandet. « Eg e ikkje kristen sjøl, men eg e oppvaksen i ein kristen heim, så e lika ikkje at folk kasta Guds ord på søpla.» sa mannen.

-  Svigersønnen min peker på meg og sier til mannen at du får spørre ham om den er en ekte bibel eller ikke. Jo, han viser meg bibelen og da jeg ser igjennom den, så ser den velbrukt ut, med forskjellige understrekninger på enkelte bibel vers. Jeg kunne ikke se at dette var en avviks-bibel, men den begynte med Mosebøkene og sluttet med det nye testamentet.

«Du tar det med hjem og ser etter om det står likt i din bibel hjemme. Gjør det det, så kan du beholde den.» sa jeg til ham.

«Ja, du skjønner jeg er ikke en kristen, men er oppvokst i et kristent hjem.» sa han til meg. «Ja, men da må du bli en kristen nå da, det er ikke vanskelig, det er bare å ta imot Jesus !

- Mannen nikket og dunket meg i siden. Han var enig, men han var ikke klar, der og da. Men han likte ikke at Guds ord skulle kastes på søpla.

- Jeg tenker på Jesu ord  i Matt 12,30 :

«Den som ikke er med meg, er mot meg, og den som ikke samler med meg, han sprer.»