"Da Rakel så at hun ikke fødte Jakob barn, ble hun misunnelig på søsteren sin. Hun sa til Jakob: Gi meg barn, ellers dør jeg!" 1 Mos 30,1

Laban som var bror til Rebekka, som ble gift med Isak, far til Jakob, han hadde to døtre. Den eldste hette Lea, og den yngste hette Rakel. Lea hadde matte øyne, men Rakel var vakker av skikkelse og utseende. Jakob elsket Rakel, derfor sa han til Laban: "Jeg vil tjene deg sju år for Rakel, din yngste
datter."
Laban syntes det var bedre at han ga henne til Jakob enn at han skulle gi henne til en annen mann. "Bli du hos meg!" sa Laban. Så tjente Jakob i sju år for Rakel, og tiden syntes ham bare som noen få dager, fordi han elsket henne.
Men da sju år var til ende, gjorde Laban i stand bryllup som avtalt. Men sløret kvinnen hadde foran ansiktet, gjorde at Laban lurte Jakob og ga ham Lea som brud. Det oppdaget ikke Jakob før
brylupsnatta var over. Så ble forliket mellom Laban og Jakob at han skulle jobbe sju år til for å få Rakel til hustru. Laban ga Rakel til Jakob og han tjente ham så i sju år til.
Men så begynner hverdagen for de to søstrene. Jakob elsket Rakel mer enn Lea. Men det resulterte i at Lea ble med barn, og fødte Jakob fire sønner, mens Rakel ble barnløs. Dette utløste en misunnelse på søsteren hennes, og da ble det Jakob som fikk en "overhaling" av henne, slik det går fram av dagens drypp. Men da ble Jakob brennende harm på Rakel, og han sa:
"Er jeg i Guds sted, som har nektet deg livsfrukt!"
Da sa hun: "Se, her er trellkvinnen min, Bilha. Gå inn til henne, så hun kan føde på mine knær, slik at
også jeg kan få barn ved henne."

Så da gikk Jakob inn til henne.
Og Bilha ble med barn og fødte Jakob en sønn. Da sa Rakel: "Gud har dømt i min sak, han har hørt bønnen min og gitt meg en sønn...." Men da var det gjort, for Bilha, Rakels trellkvinne, ble igjen
med barn og fødte Jakob enda en sønn. Nå var stillingen 4-2 mellom søstrene, og da Lea så at hun ikke fikk flere barn, tok hun Silpa, trellkvinnen sin, og ga Jakob henne til kone. Leas trellkvinne Silpa fødte Jakob en sønn.
Og Silpa, Leas trellkvinne, fødte Jakob enda en sønn. Nå var stillingen mellom søstrene 6-2.
Så kom en dag i hvetehøstens tid at Ruben, Lea`s sønn, gikk ut på marken og fant alruner som han tok hjem til moren. Alruner skulle gi fruktbarhet , derfor sa Rakel til Lea:
"Kjære, gi meg noen av din sønns alruner!"
Men da svarte Lea søsteren: "Er det ikke nok at du har tatt mannen min? Vil du nå også ta min sønns alruner?"
Da sa Rakel: "Så la ham da ligge hos deg i natt hvis jeg får din sønns alruner!"
Da Jakob om kvelden kom inn fra marken, gikk Lea ut for å møte ham, og hun sa: "Det er meg du skal komme inn til, for jeg har tinget deg for min sønns alruner!" Så lå han hos henne denne natten. Og Gud hørte Lea, hun ble med barn og fødte Jakob en femte sønn.
Da sa Lea: "Gud har gitt meg min lønn, fordi jeg ga min mann trellkvinnen min." 

Ikke lenge etter ble Lea igjen med barn og fødte Jakob en sjette sønn. Da sa Lea: "Gud har gitt
meg en god gave! Nå kommer mannen min til å bo hos meg, for jeg har født ham seks sønner."
Siden fødte hun en datter, men da kom Gud Rakel i hu, og Gud hørte henne og åpnet hennes morsliv.
Hun ble med barn og fødte en sønn.
Da sa hun: "Gud har tatt bort min vanære." Og hun kalte ham Josef og sa: Herren gi meg enda en sønn! Og hun fikk senere sønnen Benjamin. Sluttstillingen mellom de to søstrene ble 9-4.
 
Misunnelsen mellom søstrene ble et kappløp om flest mulig barn med samme mann. Jakob elsket
Rakel høyest , for hun var vakker av skikkelse og utseende, men hun tapte i kampen om å føde barn. Gud var den som lukket og åpnet morslivet deres.
Skal vi avslutte dette dryppet med ettertanker fra Jakob`s ord 3,16:
 
"For der det er misunnelse og selvhevdelse, der er det uorden og alt som ondt er."
 
Ha en misunnelsesfri helg i Jesu navn!