"Han gir den trette kraft, og den som ingen krefter har, gir han stor styrke." Jes 40,29
 
Godt nytt år!
 
Trenger du kraft til ditt daglige arbeid ?  I romjulen hørte jeg noe som ga meg en ah-opplevelse og jeg sa : Går det an? Og det gjorde det tydeligvis.
Du vet vi lever i  dataverden, hvor snart alt foregår i det usynlige, men resultatet viser seg i det synlige . Slik ble det for min ah-opplevelse også, selv om jeg ikke så det synlige resultatet, så var personens ord , som
sa dette en virkelighet.
 
Denne personen hadde vært i et et forum hvor de utvekslet viten om datahandel mellom landegrensene. Da kunne en fortelle at netthandelen hadde kommet så langt at for noen som hadde kjøpt et spesielt lastebilmerke fra
USA, og kjørte f.eks. i de store stigningene i Alpene , og der og da fant ut at han trengte flere hestekrefter i bilen sin. Hva gjør man da? Han tok opp sin PC-og bestilte og betalte for antall hestekrefter til sin lastebil og vips
så dro bilen som et skudd oppover. Det hele ble gjort kun med noen tastetrykk av sjåføren. Hva blir det neste?
 
Med utgangspunkt i dagens drypp , så ser jeg storheten i vår Gud. "og den som ingen krefter har, gir han stor styrke."
Det er jo akkurat som lastebilsjåføren, han manglet kraft til bakkene, og kontaktet leverandøren av bilen og fikk nye krefter.
Akkurat samme mulighet har vi som troende når vi er trette og synes å være kraftløs . Da er det bare å kontakte "leverandøren" som har formet deg og vips så er du oppegående igjen.
Er det ikke fantastisk å ha en sånn skaper av livskrefter for oss som lever i denne rastløse tid?
 
Paulus var en Herrens apostel , som under en "kjøretur" til Damaskus krasjet på veien med hele sitt legeme. Han falt som død ned på veien. Hvorfor gjorde han det? Jo, han møtte Lyset og det ble for sterkt for ham.
Han skjønte snart at han måtte bytte "bil-leverandør" som kunne gi ham krefter bare på et blunk. Han så gjorde, men pga utskiftingen av motoren hans, måtte han leies inn til et "verksted" i Damaskus. Der fikk han full førlighet tilbake med en ny motor som ble drevet av leverandørens kraft. Jfr.Agj 9,8-18.
 
Etter dette begynte Paulus i sin nye stilling og opplevet mange ganger at dagens drypp er en sannhet, hvor han skriver i 2Kor 12,9-10:
 
"Men han sa til meg: Min nåde er nok for deg, for min kraft fullendes i skrøpelighet. Derfor vil jeg helst rose meg av min skrøpelighet, for at Kristi kraft kan bo i meg. Derfor er jeg vel tilfreds i skrøpelighet, under mishandling, i nød, i forfølgelser og trengsler for Kristi skyld. For når jeg er skrøpelig, da er jeg sterk!"