For lenge siden i et fjernt land begynte keiseren å bli gammel, og visste at det var på tide å velge sin etterfølger. I stedet for å velge en av sine barn eller ansatte, bestemte han seg for å gjøre noe annerledes. Han innkalte alle unge menn i riket til en samling. Han sa: «Det er på tide for meg å trappe ned, og dermed velge den neste keiseren. Jeg har besluttet å velge en av dere.»

 

Ungdommene ble sjokkerte, men keiseren fortsatte. «Jeg kommer til å gi hver enkelt av dere et frø i dag – et svært spesielt frø. Jeg vil at du skal plante frøet ditt , vanne det, og komme tilbake hit ett år fra i dag, med det som har vokst fram fra dette frøet. Deretter vil jeg bedømme plantene som dere tar med, og den jeg velger, skal bli den neste keiseren!»

 

En gutt som het Ling var der den dagen og han, som de andre, fikk et frø. Han gikk hjem og fortalte sin mor hva som hadde skjedd. Hun hjalp ham med å finne fram en potte og plantejord, og han plantet frøet og vannet det, forsiktig. Hver dag ville han vanne det og se etter om den hadde vokst.

 

 

Etter ca tre uker, begynte noen av de andre ungdommene å snakke om sine frø som hadde begynte å spire. Ling stelte svært godt med frøet sitt, men ingenting vokste. Tre uker, fire uker gikk, fem uker – fortsatt ingenting. Nå begynte de andre å snakke om plantene sine, men Ling hadde ikke noe og følte seg som en fiasko. Seks måneder gikk – fortsatt ingenting i Ling sin potte.

 

Han bare visste at han hadde drept frøet sitt. Alle andre hadde trær og høye planter, men han hadde ingenting. Ling sa ingenting om dette til vennene sine. Til tross for sin tvil, fortsatte han bare å vente på at hans frø skulle begynne å vokse.

 

Et år hadde omsider kommet til en ende og alle ungdommene i riket brakte plantene sine til keiseren for inspeksjon. Ling sa til moren sin at han ikke hadde lyst til å dra tilbake til keiseren med en tom potte. Men moren sa at han bare skulle dra, og om det ble noen spørsmål så måtte han bare være ærlig om hva som hadde skjedd.

 

Ling følte seg syk av engstelse, men han visste at moren hadde rett. Skamfull tok han med potten til palasset. Da Ling kom ble han overrasket over mangfoldet av planter som var dyrket fram av de andre. De var vakre – i alle former og størrelser. Ling satte sin tomme potte på gulvet og mange av de andre ungdommene begynte å le av ham. Noen syntes synd på ham og forsøkte å muntre han opp.

 

Da keiseren kom, speidet han gjennom rommet og hilste de unge. Ling forsøkte å gjemme seg helt bakerst. «Du store, hvilke fantastiske planter, trær og blomster dere har dyrket fram,» sa keiseren. «I dag vil en av dere bli utnevnt til den neste keiseren!»

 

Plutselig så keiseren at Ling sto bakerst i rommet med sin tomme potte og beordret sine vakter til å bringe ham fram. Ling ble livredd. Han tenkte: «Keiseren vet jeg er en fiasko! Kanskje han ønsker å få meg drept!»

 

Da Ling kom fram, spurte keiseren hva han het. «Mitt navn er Ling» stotret han. Alle barna lo og gjorde narr av ham. Keiseren ba alle om å roe seg ned og være stille. Han så på Ling og på potten hans, og deretter annonserte han til folkemengden: «Se din nye keiser! Hans navn er Ling!»

 

Ling kunne ikke tro det. Ling kunne ikke engang få et frø til å spire. Hvordan kunne han bli den nye keiseren?

 

Da sa keiseren: «For ett år siden i dag, ga jeg alle her et frø. Jeg ba deg om å ta frøet, plante det, vanne det, og bringe det tilbake til meg i dag. Men jeg ga dere alle frø som var kokt og som jeg visste at ikke ville vokse – de kunne ikke vokse! Alle dere, bortsett Ling, har brakt meg trær og planter og blomster. Når du fant ut at frøet ikke ville gro, byttet du det med et annet frø enn det jeg ga deg. Ling var den eneste med nok mot og ærlighet til å komme tilbake med en potte med det samme frøet som jeg ga han. Derfor er det han som skal bli den nye keiseren!»

 

- Hvis du planter ærlighet, vil du høste tillit
- Hvis du planter godhet, vil du høste venner
- Hvis du planter ydmykhet, vil du høste storhet
- Hvis du planter utholdenhet, vil du høste seier
- Hvis du planter omtanke, vil du høste harmoni
- Hvis du planter hardt arbeid, vil du høste suksess
- Hvis du planter tilgivelse, vil du høste forsoning
- Hvis du planter tro, vil du høste mirakler
- Hvis du planter hardt arbeid, vil du høste suksess

 

 

 

 

 

"Far ikke vill! Gud lar seg ikke spotte! Det et menneske sår, det skal han også høste. Den som sår i sitt kjød, skal høste fordervelse av kjødet. Men den som sår i Ånden, skal høste evig liv av Ånden. Men la oss gjøre det gode og ikke bli trette. For vi skal høste i sin tid, så sant vi ikke går trett." (Galaterne 6:7-9)