En mann oppsøkte en dag en psykiater og sa: ”Doktor, jeg er så ensom, motløs og ulykkelig, kan du hjelpe meg?” Det ble lang samtale om hans problemer og hvilke muligheter for hjelp han kunne få.

I det pasienten skulle gå, sa psykiateren: ”I disse dager er det et meget kjent sirkus her i byen. Og en av dem som opptrer der, er en berømt klovn som folk sier kan få den mest fortvilede i godt humør. Jeg foreslår at du tar deg en tur dit”. 

Da kikket pasienten opp på psykiateren og sa: ”Det er jeg som er klovnen på det sirkuset.”

Denne historien beskriver langt på vei den virkelighet mange opplever i dagens velstandssamfunn.
På tross av at vi har fått det meste av hva dagens mennesker har drømt om og ønsket seg, bærer vi på indre tomhetsfølelse.

Bak alle masker og forkledninger finnes det ofte en indre uro og utilfredshet.
Den materielle velstand har ikke fylt våre innerste og dypeste behov. Fasaden er i orden. Allikevel er det likesom noe som mangler....
 
 
Bilde: KLOVNEN OG PSYKIATERENEn mann oppsøkte en dag en psykiater og sa: ”Doktor, jeg er så ensom, motløs og ulykkelig, kan du hjelpe meg?” Det ble lang samtale om hans problemer og hvilke muligheter for hjelp han kunne få. I det pasienten skulle gå, sa psykiateren: ”I disse dager er det et meget kjent sirkus her i byen. Og en av dem som opptrer der, er en berømt klovn som folk sier kan få den mest fortvilede i godt humør. Jeg foreslår at du tar deg en tur dit”. Da kikket pasienten opp på psykiateren og sa: ”Det er jeg som er klovnen på det sirkuset.”Denne historien beskriver langt på vei den virkelighet mange opplever i dagens velstandssamfunn. På tross av at vi har fått det meste av hva dagens mennesker har drømt om og ønsket seg, bærer vi på indre tomhetsfølelse. Bak alle masker og forkledninger finnes det ofte en indre uro og utilfredshet. Den materielle velstand har ikke fylt våre innerste og dypeste behov. Fasaden er i orden. Allikevel er det likesom noe som mangler.