Har du noen gang tenkt på hvorfor Jesus sammenlignet himmelriket med en perle, og ikke med hva vi bedømmer som mye mer verdifullt; diamanten?

Kanskje svaret ligger i hvordan diamanten får sin verdi. En diamant verdsettes ut fra fire C-er: Carat, Clarity, Color og Cut (karat, klarhet, farge og sliping). En betydelig del av verdien kommer altså fra hvordan mennesket har slipt diamanten. 
 
Den eneste naturlige edelstenen som er mer verdifull når den blir funnet er perlen

Perlen formes av andre elementer, som for eksempel et sandkorn, som muslingen kapsler inn i perlemor fra sin egen "kropp" og skaper en perle av det.
 
Slik gjør Gud det også med oss. Han forvandler oss til "perler" ved å ikle oss sin egen kropp - Jesus. Men vi må ikke glemme at å forvandle et sandkorn til en perle tar lang tid. Og ingenting synes på yttersiden. Der kan en bare se et hardt, mørkt og ujevnt skall.
 
På samme måte er det med den forvandling Gud gjør med oss. Den tar tid, og er en indre forvandling, ikke en ytre. 
 
For at perlens skjønnhet skal synes, må muslingen dø... Slik er det også med himmelriket og oss mennesker. Jesus måtte dø for å åpne veien til Guds rike. Og når vi dør med han, oppstår vi til evig liv...