Vi har alle opplevd det vi kaller for “dårlig dekning”. I "gamle dager" hendte det at vi stod med TV antenna i hånden og gjorde akrobatiske øvelser for å finne signalet. Ofte hendte dette i svært spennende øyeblikk som i avslutningen av en spennende fotballkamp eller en ski innspurt. 

 

Hvor ofte har vi ikke opplevd å ringe til noen som sitter i bilen, så blir plutselig stemmen metallisk og høres ut som en “robot”. Noen ganger brytes også forbindelsen. Vedkommende var “ute av dekning”.

 

En gang jeg var på fjelltur, fant jeg ut at jeg var “ute av dekning” på mobilen min. Men ved å klatre opp i et tre, fikk jeg nok signal til å kunne ringe familien min.

 

Vi kan smile litt av dette, men sannheten er at i menigheten og i vårt private liv holder vi ofte på slik for å høre Guds stemme.

 

  • Vi har dårlig dekning.
  • Det er for mye støy.

 

Dårlig dekning kommer når vi er for langt unna senderen. Støy kommer fordi det er så mye annet som får slippe til på samme kanalfrekvens.

Det som likevel er tilfelle, er at:

 

  • Gud taler.
  • Hele tiden.

 

Spørsmålet blir derfor: Er vi “i Ånden”? Er vi “påkoblet” og kan høre? Er vi “innenfor dekning”?

 

Det handler om å være nær Ham, i Hans nærvær. 

 

Og om vi kutter ut det som skaper støy og uro, vil vi høre Ham klart og tydelig. Er vi “påkoblet”, slipper vi å lete etter signalene når vi kommer sammen. Vi er påkoblet, og hans Ånd og kraft får virke i samme stund som vi kommer sammen.

 

Og husk: Å gå glipp av det Han har å si til oss, er mye verre enn å miste ski innspurten...

 

“Mine får hører min røst, jeg kjenner dem og de følger meg.” (Johannes 10:27)

 

“Den som har øre, han høre hva Ånden sier til menighetene!” (Åpenbaringen 3:13)