På kaminhylla hjemme hos dykkeren sto et forunderlig souvernir; En østers med en papirlapp i. Folk som gjestet dykkerens hjem undret seg over denne spesielle "pyntegjenstanden", men for dykkeren selv representerte den noe ganske spesielt.

En dag hadde han dykket ned til et vrak utenfor kysten av England. Mens han holdt på å undersøke vraket, fikk han øye på en østers som hadde klemt et stykke papir fast i skallet sitt. Mannen ble nysgjerrig og ville se hva dokumentet inneholdt.

 

Det viste seg å være en del av en traktat, og idet han bøyde seg ned for å se bedre, kunne han tydelig lese disse ordene: "HVOR SKAL DU TILBRINGE EVIGHETEN?"

 

Dykkeren hadde i sin ungdom hørt om Jesus, men evangeliet hadde aldri nådd inn i hjertet hans. År etter år hadde han levd uten å tenke på evigheten. Men nå grep spørsmålet ham med en forunderlig makt. Dypt på havets bunn skjedde det. Hvem kunne vel tenke seg at Gud skulle finne han nettopp der og at en østers skulle være budbringeren?

Dette gjorde så sterkt inntrykk at han ikke kunne stå i mot Guds nåde lenger. Han overgav seg til Jesus! Der nede på havets bunn fikk han for første gang tro og smake Guds nåde.

 

Omhyggelig gjemte han østersen og papirbiten. Og som et dyrebart minne om Guds kjærlighet fikk det altså sin plass på kaminhyllen....