Da Askeladden hugget ved i skogen, kom trollet, gned seg i skjegget og sa: ”jeg kjenner lukten av kristenmanns blod!” Det var noe vemmelig ved den lukta, trollet ville rense den bort! Vel, det var eventyr det! I dag opplever vi den samme holdning blant vanlige mennesker, lukten av kristendom får en negativ følelse. Jo dypere man går inn i kristendommen, dess dypere sitter motstanden. Å snakke om overnaturlige ting er både interessant og spennende. Men går samtalen mot kjernen i budskapet, skyter de fleste bust, man gnir seg i ”skjegget”, og vil ha bort denne ubehagelige lukten!

Alternativer på det religiøse markedet er ufarlig, synes man. Går samtalen mot Yoga, Bahai, Buddisme eller Hinduimse og andre religioner, er motstanden nærmest borte. Om det er så interessant er ikke sikkert, men man ignorerer det mer enn det å reise bust, slik som mot kristendommen.

Den ikke-kristne kritiker vet ikke at man er styrt av usynlige krefter som ikke vil ha Jesus som Herre i denne verden. De onde krefter bryr seg ikke om andre religioner, det er ikke substans av verken nåde eller liv i disse, bare krav og streben etter å bli godkjent for ”gudene”.

Mitt råd er å ignorere den holdningen som trollet hadde, og heller ønske ”kristenmannsblod” velkommen i vårt samfunn. Støtt opp om de gamle verdier, du vil kjenne styrke når du forsvarer dette, du vil få velsignelse når Guds sak blir forsvart. Vår kristne kulturarv er ikke bare kultur, det er liv i hverdagen, det trøst i sorgen, det håp i håpløsheten, det er din støtte når andre svikter!

Gud være med deg!