"For dere fremtrer som et Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste." (2 Korinter 3:3)

 

Når du ser på noen av de Jesus kalte til å være sine disipler, kommer ordet "dysfunksjonelle" til hjernen. Men Jesus var ikke skremt. Som å finne skatter i søppelkurven, var Han i stand til å se deres potensial, trekke det ut og utvikle det.

 

Og slik er din historie også, er den ikke? Paulus skriver: "For dere fremtrer som et Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd". Andre mennesker skriver ikke din historie. Ikke en gang du selv. "Den levende Guds Ånd" skriver den. Det betyr at dine beste dager fortsatt ligger foran deg!

 

En gammel Bibel lå på et salgsbord sammen med hundrevis av fillete bøker. Mange mennesker hadde plukket den opp og bladd gjennom sidene. Den var ikke i veldig god stand, sikkert ikke verdt tjue kroner en gang, så den ble kastet til side. Så var det en mann som plukket den opp, kvalte et utrop og fortet seg til kassereren, han betalte noen få kroner for den. Det viste seg at det var en original Gutenberg-bibel anslått til å være verdt mer enn en tjue millioner kroner! Hvor mange ganger kan den gamle boken ha blitt forkastet før den ble innløst? Hvor mange ganger har verden kastet den til side, uvitende om verdien?

 

Sannheten er at vi var alle forkastet inntil Jesus så verdien i oss. Men heller enn å betale en røverpris, betalte Han den høyeste mulige prisen.

 

"Men Kristus døde for oss mens vi fortsatt var syndere." (Romerne 5:8)

 

Så når du har en dårlig dag, se deg i speilet og minn deg selv om at: "Gud elsker meg med Golgata-verdi!" Gå så ut og prøv å se andre mennesker som skatter som Gud ikke kunne leve uten; Syndere Kristus døde for å forløse.