Denne historien som jeg skal fortelle, hendte våren 2009, på en av hovedveiene utenfor Bucuresti, hovedstaden i Romania. Min kone er fra Romania og fikk gjenfortalt historien på telefon da hun snakket med søsteren sin.

To damer var ute og kjørte bil i utkanten av Bucuresti. De er begge kristne, og medlemmer i Pinsemenigheten Filadelfia i Bucuresti – en stor menighet med over 1500 medlemmer. Damene kjører på en av hovedveiene utenfor hovedstaden, og får plutselig øye på en mann som står ute i veikanten og haiker. Først kjører damene forbi, men så tenker hun som kjører ”Kanskje den stakkars mannen har stått der lenge og haiket, så vi kan jo ta ham på. Dessuten så er vi to stykker og det er vel tvilsomt at han vil noe kriminelt.” Så hun snur og stopper for å ta på den haikende mannen.

Mannen kommer inn i bilen og setter seg i baksetet. Etter at de har kjørt et par hundre meter, sier han med klar stemme: ”Gå og si til dine brødre at de må gjøre seg klare til å dra herfra. Jesus kommer meget snart, mye snarere enn dere tror…”

 Damene blir helt paff over det mektige budskapet, og de vil snu seg for å svare mannen i baksetet. Da ser de til sin forskrekkelse at det er ikke noen som sitter der! Kvinnen som er fører av bilen blir så oppskaket at hun klarer ikke å kjøre normalt, så det blir unøyaktig kjøring mens hun prater febrilsk med den andre damen om det som har skjedd.

Dette fører til at de blir stoppet av en patruljerende politibil, som gjerne vil vite om damen kjører i beruset tilstand eller er syk på noe vis. Damen får stammet frem hva hun og venninnen nettopp har vært vitne til. Da politimannen har fått forklaringen, klapper han damen på skulderen og sier ”Kjør i fred kvinne. Du er den tredje på kort tid som vi har stoppet og som forteller oss den samme historien om den haikende mannen…”

Picture