Historien om Ludvig Monsen og Håkon Storm griper meg. Dette er historien om to evangelister som Gud gjorde store ting for og gjennom tidlig på 1900-tallet.

 

Håkon var akademisk utdannet og var kunstner. Han hadde nær kontakt med kjente personligheter som Edvard Munch og Gustav Vigeland. 


Ludvig drev som maler, murer og feier til han en dag falt ned fra et hustak og fikk brudd i ryggraden. Han ble dessuten blind. i 12 år lå han bundet til en seng.

 

Etter at Monsen hadde ligget seks år i sin seng, fikk Storm og Monsen ideen å lage en vogn som den lamme Monsen kunne kjøres på, ei slags drakjerre. Ivrige kristne var de begge to. Og nå ville de sammen reise ut som evangelister.

 

11.januar 1915 var det tillyst et stormøte i Stavanger. Temaet var: "Er Jesus sann Gud? Er evangeliet sannhet?"

Og på dette møtet hendte underet. Monsen reiste seg opp fra kjerra, og nå kunne han både gå på sine ben og se med sine øyne!!

 

 I boken om Norges eldste pinsemenighet, med tittelen "Tabernaklet Skien 100 år" kan vi lese følgende: "Feieren Ludvig Monsen ble lam etter fall fra taket på avisen "Varden" i 1903. Han ble mirakuløst helbredet i Stavanger i 1915."