Lewi Pethrus var den ledende personen i svensk pinsevekkelse gjennom mange år. Hans kone kom fra Kragerø i Norge og het Lydia Danielsen før hun giftet seg.

En dag foreslo Lewi Pethrus at hans kone skulle ta seg et kurs for å lære seg ordentlig svensk for å kunne skrive dette språket bedre. Lydia svarte kontant med ordene: "Er det noe galt med norsk,da?" Og det ble ikke noe kurs på Lydia Pethrus, hun snakket norsk så lenge hun levde.

Datteren Miriam forteller i sin bok: "I stormens öga" om når familien reiste til Norge for å hilse på mormor og morfar. Når de hadde passert grensen til Norge, var morens ordre tydelig og klar: "Stans bilen, Lewi". Og hele familien måtte gå ut og synge Norges nasjonalsang: "Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem...."

Så var det kaffe og mat før de reiste videre....

I bøker og intervjuer omtalte Lewi Pethrus Lydia som den perfekte kone for en pastor. Den kjente predikanten C.G: Hjelm supplerer dette på denne måten: "Fru Lydia Pethrus er akkurat slik Gud ville kvinnen skulle være når han skapte henne. Forelskelsen hos pastor Pethrus er fortsatt så sterk at tårene kommer når han snakker om henne."